A valóság ötven árnyalata

A valóság ötven árnyalata

Éljen az online árfigyelő

2024. szeptember 07. - RAIKON77

Nem tehetek róla, talán az elvetemült liberális iskolarendszer, vagy egyszerűen csak az egykori tanáraim tehetnek róla, akik akkor, abban, a nemzeti alaptantervtől mentes, fertőző közegben belém verte, néha szó szerint, a gondolkodást. Egyszerűen felháborító, ráadásul az uralkodó rezsim számára rendkívül káros is. Nincs erre szüksége a NER-nek. De miért is? Nagyon egyszerű. Jöjjön egy kis szemléltetés.

Napok óta hallgatom a “hírekben”, hogy mekkora eredmény az online árfigyelő rendszer. Mindenki kapaszkodjon meg! Három hónap alatt, 2023. december, 2024. január, és február hónapokban, védelmező kormányunk vívmánya 20 milliárd forintot spórolt a magyar családoknak. Még egyszer, hogy az üzenet átmenjen mindenkinek, 20 milliárd forint!!! Óriási szám. Nekünk, átlag halandóknak. Ez a mi zsebünkben marad. Szinte hihetetlenül hangzik. De megcsinálták. Ugye milyen jó nekünk? Mennyire jól hangzik már egy ekkora szám? Ezért talán már maga Lölő is lehajolna. 

Tehát eddig tart a propaganda. Egy egész ország úszik mámorban a teljesítmény hallatán. De itt jön a gondolkodás, és az a fránya matek. Lehet ki is kéne venni a NAT-ból. Mondom is miért. A 20 milliárd ugye 3 hónap eredménye, mennyivel jobban hangzik, mint az hogy havonta 6,67 milliárd. Már is egészen más a pszichikai hatása. De még mindig egy nagy szám, nagyobb mint a jelenleg rekord magasságokat döntögető ötöslottó főnyereménye. Azonban a csúnya, rossz matematika ámokfutása még nem ért véget. Ugye ezt egy egész ország hozta össze. Ez pedig ugye közel 10 millió ember. 

És most jön a gyomorba rúgás. Ha a havi 6,67 milliárdot levetítjük egy főre, áhhh, le se merem írni. Szinte szégyellem magam. Tehát akkor lássuk az eredményt, egy hónap alatt minden magyar állampolgárnak megspórolt a rendszer a kimutatások alapján, nem kevesebb, mint 667 forintot. 

De ne legyünk igazságtalanok, ne dobálózzunk hamis eredményekkel. Tudjuk ,hogy már nem vagyunk 10 millióan. Csak 9 754 982 lakos. Máris egy sokkal jobb eredmény van születőben, így már 684 forint!!! 

Bámulatos, nem találok szavakat. És most nem arról van szó, hogy ez nem pénz, hiszen ez majdnem egy kiló kenyér minden hónapban, vagy 1 liter Coca Cola ára. A szomorú az, hogy 13 év üstökösként ragyogó, elemekkel dacoló, minden harcot megnyerő magyar gazdaságpolitika eredményeként, örülnünk kell havi 684 forintnak. 

Nem is csodálom, hogy erre óránként kell emlékeztetni  az embereket. Ez a teljesítmény magáért beszél.

A bejegyzés trackback címe:

https://grayreality.blog.hu/api/trackback/id/tr4418486427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása